Over Mij: De Man achter de Wijn en de Proeverij

Wine It Up is een winkel met mijn persoonlijke selectie lokale en internationale wijnen in Valkenburg (Zuid-Limburg). Ik verzorg tevens wijnproeverijen, voor zowel horeca als particulieren.

Wie ben ik?

Mijn naam is Roy Thijssen. Ik heb de afgelopen 15 jaar gewerkt als o.a. restaurantmanager en maître-sommelier in verschillende hotels en restaurants. In 2015 heb ik de horeca achter me gelaten foto royen ben ik een nieuwe weg ingeslagen in account- en salesmanagement. Nu, enkele jaren later, heb ik mijn passie voor wijnen weer opgepakt.

Wijnen in de regio Valkenburg (Zuid-Limburg)

Sinds 2015 woon ik in Valkenburg in het prachtige Zuid-Limburg. Vooral hier, in het zuiden van Limburg, heerst er toch wel een Bourgondische cultuur wat betreft het genieten van o.a. wijn en spijs. Wine It Up wordt ook omgeven door wijnhuizen en -domeinen, die zelf wijn oogsten. Denk daarbij aan wijndomein St. Martinus in Vijlen en wijngoed Fromberg in Voerendaal. Dat maakt mijn locatie ook zo bijzonder! Voor de wijnliefhebbers onder ons geldt hier zeker: ‘’Leven als God in Frankrijk’’,

Waarom inspireren wijnen mij?

Wijnen zijn complex. Dezelfde wijn, afkomstig van druiven van dezelfde wijngaard, kan het ene jaar heel anders proeven dan het andere jaar. De smaak van wijn wordt door zoveel aspecten beïnvloedt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor mensen. Stemming en gemoedstoestand worden, door o.a. de omgeving en het weer beïnvloedt, net als wijn. Deze factoren bepalen ook hoe mensen bepaalde dingen, bijvoorbeeld wijn, ervaren en proeven. Deze combinatie vind ik fascinerend. Het is dan ook mijn doel om mensen en wijnen ‘bij elkaar te brengen’. Ik wil mensen, op een informele manier, helpen de juiste wijn te vinden die aansluit bij hun smaak en hun gemoedstoestand.

Wijn proeven als onderdeel van het levenBlog italian quote

Een van mijn favoriete uitspraken is: ‘’ Anni, amore e bicchieri di vino. Non si contano mai’’. Dit is een Italiaans gezegde. Het betekent: ‘’leeftijd en glazen wijn moet je nooit tellen. Geniet van het leven, vergeet de jaren, blijf jong en geniet samen met goede vrienden van goede wijn’’. Het is mijn eigen, ietwat vrije, vertaling van het gezegde. Maar is wat mij betreft alleszeggend! Dit levensmotto laat ik ook terugkomen bij de wijnproeverijen die ik geef.

Wijnproeverij à la Roy

Ik geef ook wijnproeverijen. Wat mijn wijnproeverijen onderscheidend maakt, is dat ze allereerst informeel zijn. Het gaat ten slotte om samen proeven en samen genieten. Ten tweede is geen enkele proeverij standaard! Iedere wijnproeverij wordt, door mij zelf, samengesteld zodat de selectie aansluit bij uw verwachtingen en wensen.

Meer informatie hierover vindt u op mijn ‘’wijnproeverij-pagina’’  https://www.wineitup.nl/wijnproeverij

Mijn selectie wijnen

Voor mijn wijnhandel heb ik een gevarieerde selectie van rode, witte, rosé en mousserende wijnen samengesteld. Enerzijds ben ik zelf liefhebber van de klassieke Franse wijnen, vooral de wijnen uit de Bourgogne. Maar ook van krachtige druivensoorten uit Italië, zoals Barolo en Amarone, kan ik ontzettend genieten. Ook heb ik wijnen uit de ‘Nieuwe Wereld’. Dit zijn landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Chili enz. Deze wijnen vind ik interessant omdat dit wijnen zijn, waarvan de druiven in een heel ander klimaat met een hele andere grondsoort, geoogst worden. Daardoor zijn deze wijnen vaak heel onderscheidend, ten opzichte van wijnen uit de welgekende klassiekere wijnlanden.