De Carmenère haalt Tabalí uit Cachapoal, omdat in deze streek wijngaarden met mooie oude stokken te vinden zijn. Deze wijngaard met carmenère werd aangeplant in 1950, dus die is werkelijk heel oud. Dat levert heel lage opbrengsten op,met druiven die een enorme concentratie hebben. De druiven staan op een noordhelling, waardoor ze goed rijpen in de middagzon. De carmenère is een druif die lang moet rijpen om rijpe zuren en tannine te krijgen.
Een lange gisting op de schillen zorgt voor veel intens fruit en een mooie kracht. Hij wordt afgerond door een rijping van een tiental maanden op barriques van Frans eikenhout. Een mooie krachtige en intense wijn, Chili op zijn best.
Krachtig en intens, cassis, pruimen, olijven en chocola, kruidig, soepel en karaktervol, rijp en intens. Complexe en krachtige rode wijn. Lamskotelet met paprika, pot-au-feu van rundvlees, belegen kazen.
Reviews
Er zijn nog geen reviews geschreven.