Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders”. Aldus Pere Ventura. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerst Spaanse Cava gemaakt volgens de Champagne methode. Op de 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona wordt met respect voor moeder natuur gewerkt en daarom worden er ook geen pesticiden gebruikt.
Deze Primer Brut Reserva Cava is gemaakt van Xarel.lo 35%, Parellada 35% en Macabeo 30%. Deze cava heeft een heldere strogele kleur met groengouden glinstering. De wijn geurt naar amandeltjes, citrusfruit, voorjaarsbloemen en héél subtiele toast tonen. De smaak is levendig en fris met ook weer het sappige citrusfruit, ongebrande amandeltjes en lichte gerijpte ronde smaken.
Ideaal voor het aperitief, al dan niet met wat tapas als olijven, harde kaas krullen, rauwe ham, garnalen, oesters, inktvisringen…
Reviews
Er zijn nog geen reviews geschreven.